Ninja Competition @ Telerik

11 яну

Телерик-L

Telerik Logo

В България все повече се усеща нуждата от квалифицирани кадри. Поради буксуващата образователна система, университетите бълват огромно количество висшисти, но като че ли качеството остава на заден план.

 
На фона на растящата популярност на безплатните онлайн обучения от световни университети и в България се появява една много добра инициатива. Българската софтуерна компания Телерик, която е високо ценена на международния пазар, организира безплатна академия за софтуерни инженери. Академията се провежда за четвърти пореден път, като набира все по-голяма популярност. За сравнение, в сегашното издание участват над 1300 човека, докато преди 3 години броят е бил десетократно по-малък.

Академията е насочена към изграждането на софтуерни инженери, които веднага след завършването й могат да започнат разбота в сферата на IT индустрията. Инициативата е една от малкото да не кажа единствена в България, която дава възможност за работа в компания с такъв мащаб.

Студентите се обучават в различни дисциплини, като за издаването на сертификат е нужно да бъде завършена академията и да бъдат положени не малък брой изпити. И за разлика от университетите, тук просто липсват хората които са решили да изквасят с преписване или други познати ни начини.

Като част от академията през настоящото издание, мога да споделя, че всичко е изключително професионално структурирано. Студентите са наистина част от случващото се и помагат със всички възможни средства за развиването и популяризирането на тази невероятна идея.

Можете да посетите сайта на академията и да се информирате за предстоящи безплатни курсове

No comments yet

Leave a Reply